Vanliga frågor

 

Hur fungerar det?
Wellbe by L2GO erbjuder Hotellkänslan™ i samarbete med Nordic Choice Hotels. I Hotellkänslan™ ingår städning och bäddning samt att nymanglade sängkläder, tvättade badrumstextilier och påfyllning av duschtvål för hemmet ingår som en tjänst. Betalning sker inför varje bokat städ- och textilbytestillfälle. I samband med bokning finns en tillvalslista tillgänglig med måltider, artiklar och städtimmar om du vill anpassa efter personliga behov och önskemål.

Var är Hotellkänslan™ tillgänglig?
Wellbe by L2GO erbjuder Hotellkänslan™ i Stockholm med omnejd inklusive Enköping, Nyköping, Sigtuna, Södertälje, Uppsala och Västerås, Göteborg med omnejd inklusive Borås, Trollhättan, Varberg och Vänersborg, samt Malmö med omnejd inklusive Helsingborg, Landskrona, Lund och Trelleborg. Utöver dessa orter, beroende på exakt var du bor, kan vi erbjuda tjänsten mot en extra transportavgift. Maila gärna till support@L2GO.com så försöker vi hitta en lösning för just dig.

Hur går bokning till?
Boka enkelt på bokningssidan wellbe.L2GO.com. Vi kontaktar dig och stämmer av detaljer inför ditt bokade tillfälle samt kommer överens om eventuell nyckelhantering. Efter genomfört tillfälle bokar du nästa tillfälle inom en månad för att behålla de artiklar vi lämnat hos dig, alternativt avslutar tjänsten (se separat fråga nedan).

Villkor?
Det ska vara enkelt och bra för alla. Vi har inga startavgifter, inga bindningstider och ingen uppsägningstid.

Hur fungerar RUT-avdraget?
För våra städtjänster betalar du 50 procent av arbetskostnaden vid köptillfället. Alla priser är angivna efter RUT. Vi på L2GO administrerar din skattereduktion direkt med Skatteverket. Om du nekas avdrag kan vi komma att debitera dig för den delen i efterhand.

Frakt- och transportavgifter?
Nej vi har generellt inga transportavgifter och utkörning hem till dörren ingår. I undantagsfall tillkommer frakt då ansvaret ligger hos dig att t.ex. returnera artiklar (se längre ner) eller om du bor utanför vårt leveransområde.

Hur betalar jag?
Betalning gör du med betalkort vid utcheckning i samband med att du bokar ditt första tillfälle. Samma belopp kommer därefter dras inför varje städ- och textilbytestillfälle du bokar så länge du inte ändrar innehållet i ditt paket. Många av våra kunder väljer att ha stående bokningar t.ex. varje eller varannan vecka. Men det går också att boka ad-hoc när det passar dig (i mån av plats).

Tekniska problem vid bokningen?
Om du kört fast eller behöver teknisk support är det bara att kontakta support@L2GO.com så hjälper vi dig.

Kan jag ändra datum eller innehåll för ett redan bokat tillfälle?
Ja, du kan närsomhelst ändra eller anpassa innehållet i ditt paket genom att välja till eller ta bort från tillvalslistan. Beroende på tidpunkt för ändringarna kan dessa komma att gälla först fr.o.m. nästkommande städ- och textilbytestillfälle. Du kan även ändra datum för tillfället enligt de tider som finns tillgängliga i kalendern vid ombokning. För en eventuell extra utkörning debiteras du 299 kr. Om du gör ändringar med kort framförhållning kan vi inte garantera att det går att genomföra ändringen till önskat datum och i så fall kontaktar vi dig. Lättast är att kommunicera med oss via e-post genom support@L2GO.com

Hur avslutar jag tjänsten?
De flesta kunder väljer att avsluta tjänsten genom att boka ett sista städtillfälle då vi hämtar upp de artiklar du har hemma hos dig. Om hämtning sker separerat från städning kommer en extra avgift (från 299 kr) att tas ut för textilbyte samt transport i samband med upphämtningen. Maila support@L2GO.com om du har frågor eller funderingar.

Riktlinjer för minskad smittspridning av COVID-19?
Vi följer Hälsomyndighetens rekommendationer. Dessutom jobbar personalen bara när de är friska samt använder både munskydd och handskar. I tillägg tillämpar vi följande riktlinjer för våra kunder: 1) Boka kostnadsfritt om ditt tillfälle om du är hemma med förkylning, snuva, hosta eller influensasymptom. 2) Byt sängkläder och handdukar ofta. Vi kan hantera textilbytet genom att hänga en kasse med rena textilier på dörren. 3) Gå helst ut och ta lite luft när städpersonalen är hemma hos dig. Om du måste vara hemma samtidigt med städpersonalen, se till att hålla minst 2-3 meters avstånd.

Vad är så speciellt med wellbe by L2GO?
Vår mission är att på sikt förändra vårt allas beteende, så att världens resurser kan användas på ett smartare sätt. Textilproduktionen är en av våra största miljöförstörare. Med modern teknik kan vi tillsammans skapa förutsättningar för att gemensamt och på enklast möjliga vis bidra till att vi blir bättre på att hushålla med jordens begränsade resurser.

Hur når vi missionen, är det möjligt och hur går det till?
Med wellbe by L2GO kan vi möjliggöra beteendeförändringar som bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser då behoven av nyproduktion minskar, samtidigt som vi dessutom hushåller bättre med våra naturtillgångar genom t.ex. minskad vattenförbrukning.

Hur stor blir min påverkan på miljön om jag ansluter till tjänsten?
Exakt hur mycket just din insats betyder för miljön är svårt att mäta utan att veta ditt nuvarande konsumtionsmönster. Det vi vet är att vår hyrmodell för textilier reducerar koldioxidutsläpp och vattenåtgång med 50% jämfört med att tvätta sängkläder och handdukar hemma. Wellbe by L2GO nyttjar generellt oanvända tillgångar vid överkapacitet för att främja miljön.

Varför håller era sängkläder och badrumstextilier så länge?
Alla våra sängkläder är tillverkade med högkvalitativa tyger som vävts med precis rätt typ av garn och bindningar för att hålla länge. Ju fler tvättar, desto mjukare mot huden. Hantering samt tvätt av sängkläderna och handdukar sker av professionella aktörer lokalt nära verksamheten.

Hygien då, hur är det med den?
Sängkläder och badrumstextilier tvättas, manglas och viks av professionella tvätterier vars hantering samt teknik uppfyller de högt ställda kraven som finns för tvätteribranschen avseende hygienstandard, vattenåtgång samt koldioxidutsläpp. Samma sak gäller för mathantering där våra leverantörer följer de lokala myndigheternas regler. Alla våra rätter är lagade samma dag med färska ingredienser som har kontrollerats individuellt. Vi hanterar alla råa matvaror på ett hygieniskt sätt.

Om man är allergisk?
Vår och den allmänna rekommendation som vi hämtat från Astma- och Allergiförbundet är att alla sängkläder bör tvättas minst var fjortonde dag för att få bort kvalster och allergen. För att få bort allergen är det även viktigt att allt tvättas i rätt temperatur och sköljs ordentligt, vilket sker på våra professionella tvätterier. Vad det gäller mat så föreslår vi att du anmäler alla matavvikelser kring t.ex. gluten, laktos och nötallergier till support@L2GO.com

Råvaror i maten?
Våra matleverantörer arbetar eller har arbetat i prisbelönta restauranger och våra standarder är höga. Vi använder bara råvaror av hög kvalitet, där det är möjligt används lokala och ekologiska produkter. Vi använder inte tillsatser i våra livsmedel, vi låter maten stå för sig själv.

Vilka villkor har städpersonalen?
Sunda anställningsvillkor är otroligt viktigt för oss. L2GO är ett värdegrundsdrivet företag. Hela affärsidén ligger i förbättrad miljö och hållbarhet, bättre arbetsmiljö för branschen och bättre resursutnyttjande avseende textilier, tvätt, mm. Vi samarbetar med Nordic Choice Hotels för att bl.a. öka variationen i arbetet för städpersonalen.

Har ni försäkringar för skador i hemmet?
Om olyckan mot förmodan är framme har både L2GO och våra partners försäkringar för skador på både personal och saker i hemmet.

Hur hanteras nycklar?
När du lämnar över din nyckel till oss kan vi erbjuda dig en bättre upplevelse eftersom det ger oss flexibilitet kring planering av personal och transporter. Så snart du lämnar över din bostads nyckel till oss skriver vi på en nyckelkvittens där L2GO förbinder sig att förvara nyckeln på ett betryggande sätt, inte kopiera eller låna ut nyckeln till obehöriga, samt omgående meddela förlust av nyckeln. Nyckel som ej återlämnas ersätts med motsvarande den skada som uppstår om nyckel förkommer.

Tystnadsplikt?
Din integritet är viktig för oss. Självklart fotograferar eller filmar vi inte din bostad eller sprider privata angelägenheter i sociala medier eller andra forum. Däremot vill vi gärna veta så mycket som möjligt om dina preferenser och önskemål så att vi kan erbjuda dig en ännu mer anpassad tjänst och bättre upplevelse.

Hur gör jag om jag ångrar mig?
Du har enligt Konsumentköplagen rätt att ångra ditt abonnemang inom 14 dagar efter att du beställ städtjänsten och/eller fått hem dina bokade sängkläder och badrumstextilier. Din kortdragning återbetalas inom en månad och du betalar enbart 299 kr för hämtningen av textilierna. Ångerrätten gäller inte om tjänsten redan har fullgjorts.

Vad händer om jag råkar skicka med privata sängkläder tillbaka?
Vi kan tyvärr inte hantera privata ägodelar och vi avsäger oss allt ansvar för privata ägodelar. Men skulle olyckan ändå vara framme så maila support@L2GO.com så snart som möjligt så kanske vi ändå har tur och hittar textiler som kommit med av misstag.

Vilka kemikalier används eller ingår i sängkläderna?
Vi väljer uteslutande ekologiskt hållbara material. Tvätt och sköljmedel är doftfria och allergitestade.

Vilka skötselråd gäller för era sängkläder och badrumstextilier?
Du behöver inte tvätta våra textilier själv, det är därför du skall göra regelbundna byten. Det är inte förbjudet att tvätta dem själv, men gör du det så tar du även eget ansvar för eventuella skador som kan uppstå på textilierna. Om detta skulle hända kan vi komma att rikta eventuella ersättningskrav mot dig för uppstådd skada.

Vad händer om sängkläder eller handdukar skadas eller kommer bort?
Om oturen eller olyckan är framme och någon av våra artiklar förkommit eller skadats, så kommer du debiteras produktvärdet för skadan eller borttappade artiklar.

LtoGO Sweden AB
Jakob Westinsgatan 3
112 20  Stockholm

Telefon: 08-58839900
E-post: info@l2go.com

Copyright © LtoGO Sweden AB 2018

2 + 4 =