Vanliga frågor

 

Var är L2GO tillgänglig?
L2GO erbjuder för närvarande tjänster i utvalda områden i Stockholm. På sikt kommer vi utöka vårt leveransområde. Maila gärna dina önskemål till support@l2go.com

Hur fungerar L2GO?
L2GO erbjuder ett abonnemang för ”room service” med städning, bäddning samt att sängkläder och badrumstextilier för hemmet ingår som en tjänst med automatiska dragningar varannan vecka. Dragning sker dagen före varje städ- och textilbytestillfälle. Tänk dig helt enkelt att du har samma room service hemma som på hotell.

Hur går bokning till?
Boka enkelt datum för prova-på-tillfälle i appen. Vi ringer dig och bestämmer exakt tid samt kommer överens med dig om nyckelhantering. Därefter fortsätter tjänsten varannan vecka så länge du inte bokar om eller avslutar tjänsten.

Villkor?
Med L2GO skall det vara enkelt och bra för alla. Vi har inga startavgifter, inga bindningstider och ingen uppsägningstid.

Fraktavgifter?
Nej vi har generellt inga fraktavgifter och utkörning hem till dörren ingår. I undantagsfall tillkommer frakt då ansvaret ligger hos dig att t.ex. returnera artiklar, se längre ner.

Hur betalar jag?
Du betalar i samband med påbörjat abonnemang. Betalningen gör du med kort i appen vid utcheckning. Det belopp du betalar kommer därefter dras inför varje städtillfälle. Du kan närsomhelst gå in i appen och göra ändringar i ditt abonnemang. Beroende på tidpunkt för ändringarna kan dessa komma att gälla först fr.o.m nästkommande städtillfälle.

Varför aktiveras inte mitt abonnemang?
Kontrollera att ditt lösenord är minst 8 tecken långt, att ditt bank- eller kreditkort inte har gått ut samt att du har täckning för beloppet på ditt kort.

Tekniska problem med appen?
Om du kört fast eller behöver teknisk support är det bara att kontakta support@l2go.com så hjälper vi dig.

Hur avslutar jag mitt abonnemang?
Abonnemanget löper på med 2-veckors intervall, så för att avsluta abonnemanget beställer du en ändring av ditt avtal där du satt antalet beställda objekt till noll samt bokar datum i appen för hämtning av textilierna. Om hämtning sker separerat från städning kommer en extra avgift att tas ut för textilbyte samt transport i samband med upphämtningen. När hämtningen har gjorts samt L2GO fått tillbaka samtliga artiklar är ditt löpande abonnemang avslutat.

Vad är så speciellt med L2GO?
Vår mission är att på sikt förändra vårt allas beteende, så att världens resurser kan användas på ett smartare sätt. Textilproduktionen är en av våra största miljöförstörare. Med modern teknik kan vi tillsammans skapa förutsättningar för att gemensamt och på enklast möjliga vis bidra till att vi blir bättre på att hushålla med jordens begränsade resurser.

Hur når vi missionen, är det möjligt och hur går det till?
Varför köpa nytt när man kan dela? Om vi istället kan erbjuda teknik och kvalitet som gör att våra textilier varar längre och nyttjas av fler har vi kommit en bra bit på vägen. Med L2GO kan vi möjliggöra beteendeförändringar som bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser då behoven av nyproduktion minskar, samtidigt som vi dessutom hushåller bättre med våra naturtillgångar genom t.ex. minskad vattenförbrukning.

Hur stor blir min påverkan på miljön om jag ansluter till tjänsten?
Exakt hur mycket just din insats betyder för miljön är svårt att mäta utan att veta ditt nuvarande konsumtionsmönster, men som vi alla vet så ”bidrar alla bäckar små till en stor å”. Det vi också vet är att priset vi får betala för produktionen av genomsnitts-skandinavens inköp av textilier per år, kräver cirka 20 gånger så mycket vatten som ett helt hushåll behöver för textiltvätt under ett år. CO2-utsläppen för samma textilproduktion motsvarar att köra bil 2000 kilometer.

Varför håller sängkläder och badrumstextilier från L2GO så länge?
Alla våra sängkläder är tillverkade med högkvalitativa tyger som vävts med precis rätt typ av garn och bindningar för ändamålet. Till påslakan, dra-på-lakan och örngott används satäng (satin) medan våra lakan är med enkel percale. Alla textilier använder eco-certifierad bomull, ibland ihop med polyester. Hantering samt tvätt av sängkläderna är Svanen-märkt och sker av professionella aktörer lokalt här i Stockholm.

Hur många gånger tål sängkläderna och badrumstextilierna att tvättas?
L2GO har som riktlinje att enbart leverera högkvalitativa sängkläder och badrumstextilier som möter högt ställda hygienkrav. De textilier som du får hem till dig återanvänds av våra kunder och kan likställas med 4-5-stjärniga hotell. Hotellen tvättar typiskt sett samma sängkläder och badrumstextilier 100-300 gånger. Textilierna beräknas ha en livslängd på cirka 700 tvättar. Så har du ett byte i veckan så skulle dessa textilier du får hem till dig ha en livslängd på åtminstone 400 veckor eller 7 år!

Hygien då, hur är det med den?
Sängkläder och badrumstextilier från L2GO tvättas, manglas och viks av Svanen-märkta professionella tvätterier vars hantering samt teknik uppfyller de högt ställda kraven som finns för tvätteribranschen avseende hygienstandard, vattenåtgång samt koldioxidutsläpp.

Om man är allergisk mot kvalster?
Vår och den allmänna rekommendation som vi hämtat från Astma- och Allergiförbundet är att alla sängkläder bör tvättas minst var fjortonde dag för att få bort allergen. För att få bort allergen är det även viktigt att allt tvättas i rätt temperatur och sköljs ordentligt, vilket sker på våra professionella tvätterier.

Vilka villkor har städpersonalen?
Sunda anställningsvillkor är otroligt viktigt för oss. L2GO är ett värdegrundsdrivet företag. Hela affärsidén ligger i förbättrad miljö och hållbarhet, bättre arbetsmiljö för branschen och bättre resursutnyttjande avseende textilier, tvätt, mm. Vi har hittills arbetat med partners för exempelvis lokalvården och innan vi ansluter en städfirma kollar vi att de antingen har kollektivavtal eller att deras anställda har bättre villkor än om de hade varit kollektivavtalsanslutna, att alla försäkringar är på plats, etc. Alla lokalvårdare får OB-tillägg på helger och liknande.

Har ni försäkringar för skador i hemmet?
Om olyckan mot förmodan är framme har både L2GO och våra partners försäkringar för skador på både personal och saker i hemmet.

Hur hanteras nycklar?
När du lämnar över din nyckel till oss kan vi erbjuda dig en bättre upplevelse eftersom det ger oss flexibilitet kring planering av personal och transporter. Så snart du lämnar över din bostads nyckel till oss skriver vi på en nyckelkvittens där L2GO förbinder sig att förvara nyckeln på ett betryggande sätt, inte kopiera eller låna ut nyckeln till obehöriga, samt omgående meddela förlust av nyckeln. Nyckel som ej återlämnas ersätts med motsvarande den skada som uppstår om nyckel förkommer.

Tystnadsplikt?
Din integritet är viktig för oss. Självklart fotograferar eller filmar vi inte din bostad eller sprider privata angelägenheter i sociala medier eller andra forum. Däremot vill vi gärna veta så mycket som möjligt om dina preferenser och önskemål så att vi kan erbjuda dig en ännu mer anpassad tjänst och bättre upplevelse.

Samarbetar ni med hotell?
Ja! Vi har växande samarbeten med exempelvis hotell och testar olika former av synergier även där. Vi väljer även i det sammanhanget endast att arbeta med varumärken och kedjor som i grunden står för och lever efter sunda värderingar.

Hur gör jag om jag ångrar mig?
Du har enligt Konsumentköplagen rätt att ångra ditt abonnemang inom 14 dagar efter att du beställ städtjänsten och/eller fått hem dina bokade sängkläder och badrumstextilier. Din kortdragning återbetalas inom en månad och du betalar enbart 199 kr för hämtningen av textilierna. Ångerrätten gäller inte om tjänsten redan har fullgjorts.

Vad händer om jag råkar skicka med privata sängkläder tillbaka till L2GO?
L2GO kan tyvärr inte hantera privata ägodelar och vi avsäger oss allt ansvar för privata ägodelar. Men skulle olyckan ändå vara framme så maila support@l2go.com så snart som möjligt så kanske vi ändå har tur och hittar textiler som kommit med av misstag.

Kan jag ändra datum eller innehåll för ett redan bokat byte?
Ja det går, du kan ändra dina bokningar enligt de tider som finns tillgängliga i kalendern. Du kan även ändra innehållet i ditt abonnemang. Men om du gör ändringar med kortare framförhållning än vad som medges i appen kan vi inte garantera att det går att genomföra ändringen. Du kan alltid kontakta oss via email på support@l2go.com och för en eventuell extra utkörning debiteras du 199 kr i så fall.

Vilka kemikalier används eller ingår i sängkläderna?
L2GO använder uteslutande eco-certifierad bomull. Tvätt och sköljmedel är doftfria och allergitestade. Våra tvätterier är samtliga Svanen-märkta.

Vilka skötselråd gäller för sängkläder och badrumstextilier från L2GO?
Du behöver inte tvätta textilier från L2GO själv, det är därför du skall göra regelbundna byten. Det är inte förbjudet att tvätta dem själv, men gör du det så tar du även eget ansvar för eventuella skador som kan uppstå på textilierna. Om detta skulle hända kan vi komma att rikta eventuella ersättningskrav mot dig för uppstådd skada.

Vad händer om sängkläder eller handdukar skadas eller kommer bort?
Om oturen eller olyckan är framme och någon av artiklarna från L2GO förkommit eller skadats, så kommer du debiteras produktvärdet för skadan eller borttappade artiklar.

LtoGO Sweden AB
Jakob Westinsgatan 3
112 20  Stockholm

Telefon: 08-58839900
E-post: info@l2go.com

Copyright © LtoGO Sweden AB 2018

4 + 13 =